marloeskos-station5

Hallo leven!
Spring achterop, we gaan!

Groei vanuit goed werkgeverschap én werknemerschap brengt u beide verder!


U als management wilt beweging om organisatiegroei te bewerkstelligen en heeft het transitie pad wel voor ogen. U wilt een organisatie zijn met gedreven personeel die met passie de organisatiedoelen nastreven. U zet daarvoor, net als velen, in op vitaliteit, persoonlijke effectiviteit, talent management, mobiliteit, you name it! Maar feit blijft dat gedrevenheid en passie beide voortkomen uit innerlijke drang. Hoe krijgt u als manager dan grip op uw kostbaarste kapitaal? Grip op de nieuwe generatie werknemers, een generatie die altijd weer onrust ervaart en vrijheid als uitgangspunt heeft in hun keuze voor een organisatie en functie. Organisaties krijgen steeds meer te maken met ondernemende medewerkers die op basis van zelfsturing willen weten en willen ervaren waar hun kracht ligt en deze ten volle willen inzetten voor zichzelf én voor uw organisatie.

  1. Eén op één
  2. Collectieve workshop
Beweging bij het individu, brengt voelbare veranderingen teweeg in uw organisatie
Het gevoel van onvoldoende grip te hebben op je eigen toekomst pad creëert onrust. Onrust bij het individu en haar omgeving. Ik ken dat gevoel. Maar ik heb zelf ervaren dat die onrust verdwijnt en de verandering komt wanneer je als medewerker verantwoordelijkheid kan nemen voor je eigen persoonlijke ontwikkeling en groei. Met inzicht, handvatten en een dosis lef, krijgt men grip! Dat is wat ik inzet, dat is wat ik zelf doe en dat is wat ik bij anderen creëer. Ik laat zien dat verandering komt wanneer medewerkers gaan inzien dat zij degene zijn die in beweging mogen en dienen te komen! Om zo niet alleen waardevoller voor zichzelf te zijn, maar ook voor hun omgeving. Meer weten over mijn werkwijze? Lees verder.

 

Het pad van verandering creëer en doorloop je zelf
Herkent u het? De zoveelste workshop, training of sessie om medewerkers te bewegen regie te pakken voor hun eigen ontwikkeling en groei. En waarom? Het klinkt zo logisch, iets wat een ieder nastreeft, werknemer en werkgever. Maar toch…
Wat is het dan dat zo in staat tussen willen en doen?

In deze workshop neem ik medewerkers mee in het proces van menselijk handelen. Ik geef antwoord op de vraag waarom de meeste nog staan waar ze nu staan, terwijl ze het anders voor ogen hebben. Hoe doorbreek je je eigen gedrag en welke acties dien je te ondernemen om de stap richting DOEN nu wél te maken? Een workshop waarbij het niet blijft bij inzicht alleen, maar waarin de eerste stap naar doen direct wordt gemaakt! Er worden concrete handvatten aangereikt zodat een ieder ook na de workshop aan de gang kan om echt eigenaarschap te pakken voor hun eigen toekomst.

Kortom, een workshop voor medewerkers die aan de slag willen gaan met hun eigen ontwikkeling en hun eigen rol hierin onder ogen durven te komen!